miercuri, 31 octombrie 2007

Merry Samhain!

Cei mai multi sarbatoresc astazi Halloween, se imbraca in vrajitoare sau ingerasi si isi indreapta pasii spre diverse petreceri. A devenit un lucu la moda, insa se pare ca la noi nu a ajuns decat ideea de a te costuma nu si de a-ti impodobii casa in mod specific, de a astepta copii la usa, de a spune povesti de groaza la lumina lumanarii. Nu toti stiu insa ca Halloween-ul se trage dintr-o veche sarbatoare pagana numita Samhain. Imigrantii din Irlanda si Marea Britanie au dus cu ei cateva traditii in America de Nord in secolul al 19-lea. Grupurile de pagani sarbatoresc si la ora actuala Samhain.
Se spune ca de Samhain se poate intra mai usor in contact cu mortii, ca sufletele revin acum pe pamant ca sa se reincarneze. De Samhain nu se poate trece doar bariera intre taramul mortilor si cel al viilor ci si bariera intre ani. Da, de Samhain se sarbatoreste trecerea in noul an.

Pentru cei care sarbatoresc aceasta zi le urez un an nou plin de bucurie si vitalitate. Fie ca zeii sa va aiba in paza. Samhain fericit!

(imi pare rau ca nu am nici o poza la acest blog, momentan blogger imi da cateva erori)

marți, 30 octombrie 2007

Portretul unui Mustang

E viata in noi, e viata in lume. Si viata e frumoasa cand se reflecta prin ochi de animal. Portretul unui Mustang.

luni, 29 octombrie 2007

Asa se scriu povestile

Am cautat basme cu ingeri aruncati afara din rai si nu am gasit...am faurit eu unul. Stiam ca au plecat in cautarea fructului oprit - sa readuca ordinea in lume, insa au gasit pe drum o lume mai buna, au gasit miturile cu zei, au gasit oameni pasionati de magie si de legendele cu ingeri ca ei. Oamenii i-au invatat sa planga, oamenii i-au invatat sa rada, a fost poate prea mult - ingerii si-au lasat aripile si au renuntat la cautare. De ar fi stiut ca au gasit in oameni fructul oprit...

Stocuri utilizate: model , padure , aripi , praf magic

sâmbătă, 27 octombrie 2007

Erai atat de rece

Erai atat de rece, nu ti-a placut inima mea umila, nu ti-a placut lumea mea plina de pescarusi si scoici, tu nu vroiai decat cuvintele din carti. Am incercat sa iti arat ca lumea poate fi frumoasa, ca e plina de intelepciune, tu mi-ai spus sa tac. Pana la urma am tacut si tu... tu ti-ai luat zborul. Promit ca data viitoare nu o sa ma mai indragostesc de o naluca.

vineri, 26 octombrie 2007

Principiul creator


Toamna nu trebuie inteleasa gresit. Toamna nu inseamna numai zile mohorate, ploaie si fotografii la frunze aurii. Toamna nu inseamna oameni inchisi in case tanjind dupa zilele de vara. Toamna oamenii noii lumi invata sa redescopere lumea ascunsa, invata sa gaseasca in ploaie nu descompunerea naturii ci principiul creator.

miercuri, 24 octombrie 2007

7 zile


7 zile pana la Samhain. Eu am facut de azi ceva..... minimalist

sâmbătă, 20 octombrie 2007

In asteptare...


In case focul isi face deja aparitia in sobe. Nucile puse la uscat asteapta sa fie sparte de catre copii nerabdatori. Dovlecii in curand vor sta atarnati pe la poti. Vine Samhain. Sa vina si Yule.

Blessed Be!

luni, 15 octombrie 2007

Lucruri simple si garduri de lemn

O plimbare prin parc intr-o dimineata rece de octombrie, un lucru simplu. Insa lumea noua il complica, lumea noua e plina de asfalt si de garduri de lemn. Paradoxul e ca vrem sa vedem cati mai multi copaci in parc insa in acelasi timp ii taiem pt garduri fara de rost. (de am fi taiat cate o vena cu fiecare copac taiat fara rost.... - stiu am fost rea, insa chiar trebuie sa complicam viata cu lucruri inutile?)
cand te mai plimbi data viitoare la malul marii sau prin padure aduti aminte ca asa cum dragostea nu are nevoie de inele sau bani (pt ca nu e conditionata de aceste lucruri) nici viata noastra nu are nevoie de garduri de lemn sau dale de beton.

sâmbătă, 13 octombrie 2007

Zappingculture

Play that funky music white boy


Conceptual chillout


Aseara in Club A - zapping trough culture. Oamenii noii lumi s-au intalnit inca o data pentru muzica, teatru, poezie, fotografie.

miercuri, 10 octombrie 2007

Lumea de dincolo

Imaginati-va o lume diferita, o lume a spiritelor sau a viselor in alb si negru. O lume care isi deschide poarta catre noi dar care ne poate tine si captivi. Captivi ale proprilor noastre frici, ale proprilor noastre vise.
Nu putem intra intransa cu totii, numai cativa aleg sa faca acei pasi peste prag. Odata trecuti dincolo aleg sa pastreze tacerea. Ce ar putea vorbi oare cand ceea ce vad le depaseste propria imaginatie?
Pana cand ne vom numara si noi printre ei sa nu ne lasam prada spiritului cu trup de femeie ce ne indeamna din prag.

duminică, 7 octombrie 2007

Umbra unei inimi reci

Pentru ca vine iarna. Pentru ca nimic nu ne mai incalzeste inimile. Pentru ca ramanem uneori indiferenti. Suntem noi si umbra unei inimi reci.

vineri, 5 octombrie 2007

Schimbare

Poate aveti nevoie de schimbare. Va ofer cateva wallpapere. Dimensiune 1280×1024







miercuri, 3 octombrie 2007

Fiddle, can you pray?


Roaga o vioara sa iti cante un cant lugubru, corzile sa ii sune grav, incet sa se auda si vantul, oameni tristi sa treaca, sa se uite, sa isi tie capul plecat. Vioara insa se va ruga sa fie lasata in pace, lemnul i-a putrezit de mult, sunetele ce erau odata suave, nu-s bune decat pentru viermi si morti.
...Se stinge astfel o pasiune, in mana unui batran.

luni, 1 octombrie 2007

Amintiri...

Ce amintiri sunt mai placute? Unele cu un parfum vechi? Poze roase pe la colturi si patate de cafea?

Sau poate imagini in alb si negru, asemeni unui film mut. Insa imagini care vorbesc.


Ori mai bine amintiri legate de persoane dragi, imbratisari tandre?