miercuri, 30 iulie 2008

Regresie

Sunt locuri de care fugi si altele in care vrei sa revi. Sunt locuri pe care nu le-ai vazut niciodata, dar care te atrag. Ce te trage inspre ele? O fereastra, o lumina in spatele ei? Pasesc intr-o casa abandonata, prea mare pentru oameni mici. Nu gasesc decat pereti murdari si usi scoase din balamale. Cu toate astea lumina se incapataneaza sa zambeasca acolo. Nu se aude nimic, nici soapta unor oameni disparuti, nici scartaitul podelelor. Dar cand stau pe loc ma cuprinde spaima. Daca totul se va inchide, daca totul dispare, cum stii cui a apartinut lumea aceea? Cum intelegi anii ce s-au scurs acolo? Pleci cu gandul la casa, nu stii daca o sa te mai atraga din nou, daca data viitoare vei vedea altceva in locul ei, in camerele ei. Ce garanteaza ca nu e doar imaginata ta bolnava? Imaginile se construiesc si te ruineaza.

4 comentarii:

  1. foarte iti-da-fiori-pe-sira-spinarii e poza asta. si fantoma din poza arata cu o preconceptie a oamenilor legata de moarte... atat ca nu are haine negre :)

    dar foarte sugestiva imaginea pentru o lume necunoscuta, in paragina, care probabil a cunoscut candva vremuri eroice, de glorie.

    RăspundețiȘtergere