miercuri, 26 noiembrie 2008

Sexualitatea inabusita a Romaniei

Incepe undeva in copilarie si nu se termina niciodata. Incepe cu sanul mamei care refuza sa iti mai dea sa sugi, incepe cu tatal care se plimba prin casa in chiloti, continua cu fusta scurta a educatoarei si urmele de ruj de la fetele aflate in pragul pubertatii. Isi atinge apogeul cu primul vis de curva neinitiata, cu cearseafurile aspre de care se izbeste fundul tau si apoi incet incet se domoleste, cand nevasta cu burta mare nu mai e fata de al carei fund te indragostisei. Si toate duc la frustrari, la violenta de acasa cu zgomote inabusite si la toporul care iti aduce moartea. Cum spui nu acestei natii?

15 comentarii:

  1. Asta ce vrea sa fie? Psihanaliza poporului roman intr-un minut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu, aia mi-ar lua doua minute jumate. Asta-i o imagine care arata lucrurile asa cum sunt. Sa nu le mai piteasca fiecare cum poate, sub pres.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place mie cum deodata toti suntem psihanalisti dupa ce am citit pe Wikipedia cateva randuri din Freud.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am zis eu ca sunt asa ceva? Nu am citit nimic de Freud pana acum, sunt doar impresiile unui om care a avut tangenta cu subiectul abordat in post. Am dreptul la opinie nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun, atunci daca recunosti ca esti o ignoranta in domeniu, nu mai spune ca psihanaliza natiei iti ia 2 minute si jumatate.

    Chestie de bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nici tu nu intelegi chiar si cea mai simpla ironie atunci cauta alte bloguri la care sa comentezi.

    RăspundețiȘtergere
  7. ...astea-s din ciclul: "D-ale poporului roman" la sectiunea: "Ne place sa ne bagam in seama fara rost...ca asta ne face, de fapt destepti" :)))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ma face sa rad. Ironie? Unde, stimata mea fosta colega? Unde e ironia ta subtila? Am impresia ca vorbesti ca sa te afli in treaba si zau nu te inteleg.

    P.S. Calmeaza-ti aparatorul ca e ridicol. Auzit-ai, maestre Popa? Nu ii faci nici un bine lui O. sustinand-o neconditionat. Prietenii iti arata cand gresesti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu vorbesc ca sa ma aflu in treaba? Cine a venit pe blog ca sa imi spuna ca nu am voie sa imi dau cu parerea asupra unui subiect daca nu am si diploma in domeniul respectiv.
    Si de ce sa imi calmez aparatorul, nici el nu are dreptul la opinie?
    Imi pare rau dar nu vad lucrurile dupa manuale invechite. Asa ca daca ai in continuare impresia ca nu am dreptul de a imi da cu parerea in ce domeniu vreau eu poti sa nu mai intrii pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu e nimeni maestru, tinere, pe aici si tu stii bine asta. Putin imi pasa de problemele dintre tine si gazda acestei pagini, dar spatiul unde i te-ai adresat (intr-un mod superior si cred ca aici e vb. de ridicol) este al tuturor. S-apoi e chiar lipsit de barbatie sa nu poti rezolva animozitatea decat in public, nealegand calea fata in fata. Imi pare rau, dar n-ai infirmat deloc spusele mele din primul comentariu cu toate ca era simplu s-o faci.
    P.S. Scuze O, dar asa reactionez de obicei la aceste situatii. Sportu-i de vina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu e nevoie sa te scuzi, ai tot dreptul la un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dreptul la opinie. Ei bine, uzez si eu de el. Asa cum tu ai dreptul sa iti dai cu parerea acolo unde nu te pricepi, asa am si eu dreptul de a-ti atrage atentia cand gresesti. Ba chiar cred ca e o datorie.

    Observ ca nu m-ai contrazis in nici un fel. Nu ai citit nimic din Freud, dar psihanaliza natiei iti 2 minute si jumatate. Nu exista nici o ironie, dar m-ai atentionat ca nu mi-a scapat ironia ta fina. Acum ma anunti senina ca nu trebuie sa stii ceva pentru a-ti da cu parerea. Fantastic, exact acelasi lucru il urlau muncitorii: "Noi muncim, noi nu gandim". Asa si tu: iti dai cu parerea, gandirea o lasi pentru alta data.

    Acum, spune si tu, nu era mai simplu sa stai, sa te gandesti un pic daca afirmatiile de mai sus sunt sau nu caraghioase in loc sa continui o discutie pe care in mod evident nu poti sa o castigi altfel decat invitandu-ma sa plec?

    Maestre Popa, animozitatea exista numai in imaginatia ta de artist fin, asa ca te rog sa nu o mai mentionezi de acum inainte. Tonul meu s-a mulat pe tonul folosit de cavalera in cele cateva randuri ale postarii initiale. Nu-ti place? Imi pare foarte rau. Cat despre definitia ta a barbatiei, te asigur ca e discutabila si nu are nimic de a face cu rezolvarea diferendelor. Doar nu vrei sa ii dau un telefon pentru a spune ca nu mi-a placut ce a scris acum nu-stiu-cate saptamani. Fac si eu ce pot: scriu cateva randuri, cu riscul de a nu fi placul ei si al fanilor.

    In sfarsit, ridicol si superioritate gasesti in mesajul initial al cavalerei, asa ca rogu-te, scuteste-ma de aceste acuzatii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Erata. "m-ai atentionat ca mi-a scapat ironia ta fina"

    RăspundețiȘtergere
  14. Ironia aparea atunci cand am facut referire la alea 2 minute si jumatate, un timp scurt care poate ar fi trebuit sa reflecte considerentele pe care le am asupra acestei natii din care fac parte.

    Eu una am recunoscut ca nu am studii de specialitate in ceea ce priveste psihanaliza, dar din cate stiu nici tu nu le ai (iertare daca intre timp ai dat si la o a doua facultate), cum ai spus si tu doua trei randuri de pe wikipedia nu ne face psihanalisti. Da asta nu inseamna ca am lasat gandirea pentru mai tarziu, asta nu inseamna ca nu pot veni cu propriile interpretari intr-un anumit domeniu, mai ales atata timp cat ceea ce am descris in post am trait intr-un fel sau altul pe propria-mi piele.
    Nu multi au un master in filosofie dar asta nu ii impiedica sa scrie carti excelente pe aceasta tema, e un exemplu pentru a arata ca asta nu inseamna in mod necesar ca esti superficial.

    Nu am ce discutie sa castig, pe blog sunt libera sa scriu orice, si daca cititorii o intepreteaza ca lipsa a gandirii inseamna ca m-au apropriat automat de conditia de animal, si le multumesc pentru asta.

    RăspundețiȘtergere