miercuri, 31 octombrie 2007

Merry Samhain!

Cei mai multi sarbatoresc astazi Halloween, se imbraca in vrajitoare sau ingerasi si isi indreapta pasii spre diverse petreceri. A devenit un lucu la moda, insa se pare ca la noi nu a ajuns decat ideea de a te costuma nu si de a-ti impodobii casa in mod specific, de a astepta copii la usa, de a spune povesti de groaza la lumina lumanarii. Nu toti stiu insa ca Halloween-ul se trage dintr-o veche sarbatoare pagana numita Samhain. Imigrantii din Irlanda si Marea Britanie au dus cu ei cateva traditii in America de Nord in secolul al 19-lea. Grupurile de pagani sarbatoresc si la ora actuala Samhain.
Se spune ca de Samhain se poate intra mai usor in contact cu mortii, ca sufletele revin acum pe pamant ca sa se reincarneze. De Samhain nu se poate trece doar bariera intre taramul mortilor si cel al viilor ci si bariera intre ani. Da, de Samhain se sarbatoreste trecerea in noul an.

Pentru cei care sarbatoresc aceasta zi le urez un an nou plin de bucurie si vitalitate. Fie ca zeii sa va aiba in paza. Samhain fericit!

(imi pare rau ca nu am nici o poza la acest blog, momentan blogger imi da cateva erori)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu