joi, 15 mai 2008

Oras, trenuri, cafea si zambetul in sine


Sa fie dimineata, sa nu trebuiasca sa te grabesti undeva, sa bei cafeaua in aer liber si sa simti intaiul puls al orasului. Placeri interzise pentru cei care nu inteleg agitatia urbana, priviri pe furis aruncate de cei ce nu isi permit luxul de a zabovi o secunda si a trai - pentru tine. Cat iti poti permite, mai stai o clipa, lasa trenul sa alunece usor la plecare, lasa oamenii sa te priveasca mirati, asta e noua lume, si intr-un final... ai inteles-o.

2 comentarii:

  1. "Te descoperisem pe traseul pe care gandurile mele il parcurgeau din intamplare , blocat in intersectia noapte-zi. Schimbasem cateva cuvinte, cantarindu-le bine, ca nu cumva sa depaseasca limita politetei pe care o afisam regulat, la intervalul unei alte treceri intamplate.As fi vrut sa se opreasca timpul,iar volkswagenul ce era cu fatza catre noi sa impietreasca acolo,ca o statuie de granit ramasa parca din negura de vremi....
    Frig,vant orashul impodobit parca numai pentru noi....o minune ce nu o mai traisem din inceputurile eternitatii mele.Erai asha cum ma asteptasem sa fii,shi asha cum o sa mi te amintesc chiar shi dupa ce se vor termina vremurile,timpurile sau lumile...
    Descopeream uneori, pret de un apus, ca ne miram amandoi de faptul ca buzele noastre se misca in ciuda cuvintelor lipsa, ca oamenii par sa perceapa zgomotul acela bizar, in timp ce noi reuseam sa comunicam doar atingandu le una de alta! Invat sa te contemplu... mi te desenez in interiorul mintii pe acelasi traseu, pe care gandurile noastre il parcurg din intamplare, regulat.....la jumatatea drumului...dintre mine si tine"

    RăspundețiȘtergere
  2. Templu, nisip, comertul cu Ellada si tristetea apusului; drumuri cu matasuri, legi pe papirus si pergamente, descoperirea plugului si primele incercari de evolutie... plecam si noi imediat - sa vedem apusul Vechii Lumi. "[...]the new world overlaps and rests on the traditional world[...]" (Keohane and Nye, 1998)

    ...n-ati innebunit inca?

    RăspundețiȘtergere