marți, 20 noiembrie 2007

De la natura la cutie

Dupa cateva zile de asteptari si ore pierdute pe site-uri cu idei de DIY in fotografie, uite ca ieri am reusit sa pun mana pe o cutie suficient de mare din carton si sa imi fac un lightbox. Modelul e dintre cele mai simple: se ia cutia, se decupeaza pe 3 laturi unde se lipeste coala A4 subtire si inauntru pac i se pune un background - asadar pana aici costuri 0. Am ales sa luminez dracia cu 2 lampi de birou: una de 75w ca susra principala de lumina si una de 12w pt diverse reflexii sau pt a lumina un pic si fundalul, momentan ma bate gandu sa mai pun o lampa de 75w. Primele rezultate le puteti vedea mai jos:

1- un cadru mai "clasic" in ceea ce priveste fotografia de produs - adica fara umbre si alte chesti



2 si 3 mai pe placul meu, mai calde, care m-ar face cu siguranta sa cumpar.
Mai urmeaza sa ma mai joc cu aceasta cutie minune, sa mai experimentez. Si fotografia de produs poate oferi mici satisfactii.

Azi mai trebuia sa postez (dupa ce am intrat intr-un joc propus de M) o poza cu, cana din care beau cafeaua/ceaiul. Nu am ce posta, pt ca beau din ce apuc. Astept ziua de maine sa vad ce idei ii mai vin :D

3 comentarii:

  1. nu mai trebuie sa astepti ziua de maine :P poti sa vezi acum... sper sa te distrezi la fel de bine cum ne vom distra si noi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. tot cu un bec de 75 m-am jucat si eu si mi-a eisit backgorundul galbui. tu ce aparat fol? sau cum de ti-a iesit asa alb?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana - albul ala l-am obtinut in photoshop, poza initiala avea ca background un gradient de gri, nu a fost greu sa il fac alb dupaia.
    Ai grija insa la culori, seteaza balansul de alb manual.

    RăspundețiȘtergere