duminică, 11 noiembrie 2007

Nopti cu forme si lumini


De cate ori nu pierdem noptile in oras si mai apoi regretam - era mai bine in pat cu o carte in mana si cu paharul de vin in cealalta. De cate ori nu ne simtim straini de persoanele care sunt cu noi desi le cunoastem de o viata? Se intampla sa ratacim cu mintea, se intampla sa fixam lumina din tavan si ea sa ne poarte departe. Juram uneori ca vom acorda mai mult timp lucrurilor importante si totusi in urmatoarea seara istoria se repeta. Eu una am renuntat de mult sa ma mai gandesc de ce se intampla asa. Prefer sa ma abandonez clipei si sa cutreier pe strazi neumblate in plina noapte in timp ce prietenii ma au alaturi. As putea la fel de bine sa socializez cu nisipul din desert, ar fi de preferat chiar. Inca strang bani ca sa o fac.

Lume noua, da-mi te rog trecutul de animal.

9 comentarii:

  1. daca ai avea trecutul de animal, nu ai mai putea face distinctia intre ce e cu adevarat important si ce nu, nu ai putea sa zici ca seara ta a fost irosita aiurea. nu ai face diferenta intre o plimbare prin mahalaua orasului si una sub un apus superb de soare prin nisipurile unui desert nesfarsit :)
    apreciaza si regretele pe care le ai. daca ai fi animal nu ti-a da seama de ce ai ratat :) si sincer nu e de preferat.

    RăspundețiȘtergere
  2. si animalele au puterea deciziei, si ele fac diferenta intre bine si rau si isi recunosc greselile. si poate ca actioneaza mai rational decat ar trebui sa o facem noi in multe situatii.

    ca om, revenirea la o conditie animalica presupune intelegerea a ceea ce e mai bun in ele, si nu sunt putine lucruri bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. animalele au instincte. gaina nu oua pentru ca asa decide ea,ci pentru ca are instinctul de a oua.

    da, sunt si animale mai evoulate, care pot face diferenta intre anumite sentimente, dar nici unul nu simte regretul. nu din cate stiu eu. si nu in modul in care il percepe omul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eu zic ca simt si regretul: gandeste-te la un caine caruia ii moare stapanul, cainele ala poate sta langa mormant zile in sir, regretandu-si stapanul (si nu o face pt ca nu are cine sa ii mai dea de mancare, nu de putine ori o familie iubitoare il asteapta acasa)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu simte regretul. pur si simplu asteapta ca stapanul lui sa se ridice de unde ii. nu face diferenta intre moarte si somn. :)

    (imi place dezbaterea, desi cateodata trec dincolo de ceea ce cred si eu)

    RăspundețiȘtergere
  6. eh din nou in privinta cainelui zic ca face bine diferenta intre moarte si somn (isi da seama cand un om nu mai respira), si spun asta pt ca am avut pe langa caine un sobolan si stiu cand a murit ala cainele si-a dat seama ca s-a intamplat ceva rau. cainii pot descoperii cancerul, din nou stiu cand un om e bolnav sau nu.

    cat despre regret momentan nimeni nu are cum sa afle, inca suntem fiinte rationale si nu intelegem atat de bine creaturile "inferioare" noua

    RăspundețiȘtergere
  7. frica o simte din instinct, la fel cum depisteaza vreo boala sau mai stiu eu ce. tocmai aici e diferenta :) noi cica suntem rationali. vreau un husky :D

    RăspundețiȘtergere
  8. ma intreb daca ne e greu sa admitem ca animalele au mai mult decat un instinct. uite, iau alt exemplu (nu ma las usor deloc) - cand un delfin invata sa comunice cu omul crezi ca o face din instinct, sau si mai mult, dupa cum stii delfinii in afara de oameni sunt singurele mamifere care au un contact sexual pt placere nu doar pt reproducere, crezi ca atunci se aplica tot instinctul?
    sau animalu primeste ceva, da din coada si gata? daca am simplifica totul atat de mult si noi actionam la fel: primim cadou ne bucuram, primim bataie ne apuca regretele

    asa, asa orice animal e bun, daca nu ai avut unul pana acum o sa vezi cate iti poate schimba in viata (in bine) :D

    RăspundețiȘtergere
  9. am avut vreo doi hamsteri, dupa cateva luni au murit.

    stiam ca o sa aduci argumentul cu delfinii :))
    dar totusi delfinii au un nivel mai ridicat de inteligenta, dar ei se protejeaza? :)) si pe langa asta, tot nu pot sa aibe regrete legate de lucrurile pe care nu le-au facut

    RăspundețiȘtergere