duminică, 4 martie 2007

Noua lume si fotografia


Noua lume are nevoie de fotografie, in masura in care iese in evidenta prin ea. Numai ca oamenii noii lumi percep acest lucru ca pe o obligatie mai mult, decat ca pe o pasiune. Se creeaza astfel un "curent" de urat in fotografie dat de nesansa de a nu intelege arta fotografica. De accea filmul fotografic trebuie privit cu atentie, mai bine zis privit in spatele lui, prin el, catre adevarata lume. Totusi nici privitul asta nu e prea facil, poti sa privesti ore in sir si sa nu stii de ce o faci. Bine ca totusi privesti. ;)
In fotografia actuala cei mai multi uita exact ce e mai important: subiectul. Isi bat mintea dand banii pe aparate, pe obiective, filtre sperand ca ele sa ii ajute sa faca "arta", dar e nevoie sa nu uiti sa mai faci si poze.
Si pentru ca sunt cavalera a acestei lumi nu vreau sa o vad nici mai frumoasa, nici mai urata in poze, vreau sa vad in primu rand ca exista, ca devine mai rea sau mai blanda, ca aceasta lume nu e utopica, si ca se va termina candva. Sa urmeze neantul? .....un alt subiect bun de privit prin obiectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu