marți, 27 martie 2007

Despre regii noii lumi

Lumea noua e plina de regi trufasi sau decazuti. Regatul e reprezentat de lumea intreaga, el nu mai desemneaza doar un spatiu. Si pe acest fond apar mereu luptele la tron. Toti isi doresc coroana, sa devina mari regi peste brotaci, peste furnici, peste fire de nisip. Nu inteleg ei insa ca noua lume nu are nevoie sa fie condusa, se conduce singura, evolueaza, este dinamica, nici un minut din trecut nu poate fi privit in paralel cu unul din prezent. Dar printii continua sa se lupte, ajungand doar sa fie inghititi de noua lume, fara sa o fi acceptat in prealabil.
Firele de nisip nu pot fi conduse decat de vant, brotacii nu pot fi condusi decat de apa, furnicile nu se supun decat pamanului, cavalerii nu sunt condusi de nimeni, nici macar de propria lor sabie. Insa aceste elemente (apa, aer, pamant) nu vor statutul de rege, ele pur si simplu exista, sunt unele din prutinele lururi ramase de la lumea veche, arhaica.
La cei ce vor sa domneasca cavalerii se uita cu mila, caci lumea noua va fi nemiloasa cu ei. Si in fata unui asemnea rege noi nu plecam capetele. Ramane doar ca lumea sa evolueze, nu va mai fi lumea noua, va fi lumea viitore, sau poate nici ea. Poate multele lupte pt regalitate ii vor pune capat pana la urma, si firele de nisip se vor imprastia toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu